Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Játékinfók

2008.02.13

Mafia

Évek óta vártunk rá, hogy az Illusion Softworks és kiadója bejelentse a Mafia 2 készültét - a minap ez is megtörtént, reszkess GTA IV!

A Mafia 2 újfent az 1940-50-es évek Amerikájába kalauzol el minket, ahol hihetetlen gengszter-kalandok várnak ránk: szinte egy hollywoodi produkcióba képzelhetjük magunkat, amint a lélegző városban rosszalkodunk, menekülünk és akciózunk. A szűk bejelentésen kívül néhány kép is érkezett galériánkba, ezeket Xabinho87 és General Thomas pajtásoknak köszönhetjük.

UPDATE: Mivel sok rajongója akad a játéknak, de sokan vannak azok is akik, nem ismerik ezt a remekművet... Tehát jöjjön a Mafia bemutatója, mely már elég régi ahoz, hogy minden műkedvelő szívét meglágyítsa, az új szíveket, pedig magába zárja... (Mast3rmind)Need  for Speed :Undergrund 2


Miért is olyan jó mint az első rész? Hát kérem szépen azért, mert rengeteg fajta versennyel lehet nyomulni, a PSP-hez képest sok autót vehetünk majd karrierünk során és meglepően sok tunningolási opció közül is választhatunk majd. Az első dolog ami mindenkinek fel fog tűnni, hogy a My Underground opció alatt nem a karrier módot érhetjük el, hanem csupán pár fontosabb beállítást. Néhány perc múlva arra is rá fogunk jönni, hogy egyáltalán nem létezik karrier lehetőség a játékban, ami szerencsére csak eleinte lesz zavaró. A készítők úgy döntöttek hogy külön kis csoportokba szedik a játékot, hogy ezzel több választási lehetősége legyen az embernek. Mit értek ezalatt? Mint arra gondolom emlékeztek, az Underground első részében egymás után jöttek a különböző pályák, amit annak idején nagyon szerettünk, hiszen eléggé változatossá és egyszerűvé vált emiatt a játékmenetet. DE! Ott volt a nagy DE, mert ha valaki esetlegesen gyenge volt mondjuk a driftben, és nem is szerette azt, akkor is kénytelen volt megcsinálni, ha tovább akart jutni. Ami a végefelé már igencsak nagy szitkozódást és anyázást vont maga után. Ezt az erőszakos menetet szüntették itt meg, és nagyobb csoportokra osztották a különböző versenytípusokat, vegyük akkor a főbb menüpontokat:
 

Race now:

- Max spec trial race: Itt a gép véletlenszerűen berak minket egy versenybe egy random kocsival, ami nem ritkán nagyon ütős szokott lenni, de ugyanilyen erővel gagyi is lehet… sajnos!

- Custom Race: Itt az általunk kiválasztott pályán versenyezhetünk, kocsit a garázsunkból tolhatjuk elő.


Quick play battle:

- Street Rally: Én személy szerint ezt a versenyt rühellem a legjobban, mert itt semmilyen taktika nem válik be sajnos. Ha lassan megyünk leelőznek, ha gyorsan megyünk akkor folyton a falnak ütközünk, a nitrónkat nem használhatjuk, ha fékezünk leelőznek ha kéziféket használunk, akkor is. Szóval ez inkább a rutinosabb játékosoknak ajánlott. Egyébként összevissza kanyargós, többkörös versenyről van itt szó.

- Drift: A kedvencem! Időbe telik, míg rájön az ember hogyan lehet a legideálisabban nyomulni, de gondolom nem árulok el nagy titkot, ha megsúgom hogy minden a kéziféken múlik, nomeg a megfelelő verdán…

- Nitrous Run: Jópofa dolog. Annyi a lényeg, hogy meg van adva, hogy mennyi kapun kell keresztülmennünk a siker érdekében. Minden egyes kapu után újratöltődik a nitrónk, plusz egy pici többletidőt is kapunk.
 
- Drag: Másik kedvencem! Nem hinném hogy lenne olyan aki nem ismeri.


Circuit Races:

- Rally Relay: Ez is egy jópofa kis verseny. Annyi a lényege, hogy mindig ki kell választanunk a kollekciónkból két autót, majd ezekkel kell versenyeznünk. A pálya mindig két körös, egyik kör az egyik verdával, utána váltás a másikra. Hatalmas nyilak, ezen kívül egy jó nagy felirat is mutatja nekünk, hogy mikor kerül majd sor a kocsiváltásra.

- Circuit: A szokásos… a szokásos hibalehetőségekkel együtt. Vagyis NEM szabad hibázni, ha lehet akkor egyszer sem. Ajánlott a rövidítéseket kihasználni.

- Knockout: Ez is a szokásos.

Ezeken az opciókon kívül ott vannak persze a multiplayeres lehetőségek, amik ha jól tudom igencsak jóra sikerültek, és mint minden PSP játékban ezek okozzák a legnagyobb élvezetet. Sajnos nem állt módomban kipróbálni őket, majd talán egyszer… :(

Nem szabad szó nélkül hagynom a tunningolást sem, hiszen ez is nagyon jóra sikeredett, egyenlőre csak ebben a játékban. Megtalálunk mindent, ami szemnek szájnak ingere, de inkább csak a szemnek. J Én mint nagy NFSU rajongó nem találtam semmit, ami hiányozna innen. Minden verseny után kapunk „upgrade” pontokat és „driver” pontokat. Az upgrade pontokat a belső tunningra tudjuk használni. Amiket szerencsére csak egyszer kell megvenni, utána minden vasunkra rá lehet rakni őket. A driver pontokkal a külső tunningok nyílnak meg, amik szerencsére teljesen ingyenesek. Mindig kiírják nekünk, hogy hány versenyt kell még megnyerünk ahhoz, hogy új autó váljon megvásárolhatóvá, ezek után már csak a megfelelő upgrade pont szükségeltetik a tranzakcióhoz. Minden egyes pályát háromszor lehet megcsinálni, bronz, ezüst és arany éremekkel, kupákkal stb. Bizonyos arany medáll mennyiség után, már bonus upgrade darabok is megjelennek, illetve bossokkal is megküzdhetünk, amikor is akár az autóját is elnyerhetjük szegény flótásnak. Szóval van lehetőségünk bőven, garantáltan nem fogunk unatkozni…

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

jfhd

(jdhj, 2009.05.18 13:59)

lehet vele játszani